Islamisk Stat planlagde terror mod Carlsberg

11/08/2014 11:11

admin

Nyheder

Mest læste i dag

De muslimske ekstremister fra Islamisk Stat (IS) har i de seneste måneder vundet frem i Syrien og Irak, men nu ser truslen fra de radikale sunnimuslimer ud til at sprede sig til det sydøstlige Asien.

Sikkerhedseksperter og politi i Malaysia og Indonesien siger i hvert fald, at borgere, der har sluttet sig til den jihadistiske gruppe, planlægger terrorangreb i deres hjemlande, skriver avisen South China Morning Post på sin hjemmeside.

Radikaliserede muslimer i de to asiatiske lande har tilsyneladende ladet sig inspirere så stærkt af gruppens udråbelse af et kalifat, at de kræver deres landes regeringer væltet.

I stedet for sekulære forfatninger ønsker ekstremisterne, at der indføres sharia-lov.

I løbet af de seneste syv måneder er det lykkedes Malaysia at anholde mindst 19 personer, der mistænkes for at have relationer til gruppen. Blandt andet skal de have haft planer om at ramme en Carlsberg-fabrik nær hovedstaden Kuala Lumpur.

- I forbindelse med afhøringerne har de mistænkte indrømmet, at et af deres primære mål var at angribe regeringen, siger Ayub Khan, et højtstående medlem af landets antiterrorenhed.

- De havde også diskuteret muligheden for at planlægge angreb mod et diskotek, barer i Kuala Lumpur og en Carlsberg-fabrik i Petaling Jaya, siger han til South China Morning Post.

Myndighederne i det asiatiske land fortæller desuden, at mindst 20 af landets borgere er rejst til Syrien for at kæmpe side om side med Islamisk Stat, der blandt andet beskyldes for at have begravet både kvinder og børn levende.

Indonesien, der er verdens største muslimske land målt på befolkningen, forbød i sidste uge støtte til Islamisk Stat og advarede landets borgere mod at slutte sig til gruppen.

Abu Bakar Bashir, lederen af den al-Qaeda-relaterede gruppe Jemaah Islamiyah, har udtrykt støtte for Islamisk Stat, og mindst 56 indonesere menes at være rejst til Syrien og Irak for at slutte sig til IS.

Af dem er tre døde i kamp, men de resterende frygtes at vende tilbage med planer om at angribe mål i deres hjemland, vurderer antiterroreksperter ifølge South China Morning Post.

/ritzau/