Islamisk Stat tager skylden for lastbilangrebet i Nice

Skrevet af admin

16/07/2016

Mest læste i dag

Den militante gruppe Islamisk Stat (IS) tager skylden for angrebet i den franske by Nice, hvor mindst 84 mennesker blev dræbt.

Det skriver gruppens nyhedsbureau, Amaq, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Den person, der udførte operationen i Nice, Frankrig, hvor han kørte folk ned, var en af Islamisk Stats soldater, skriver Amaq.

- Han udførte operationen for at målrette statsborgere i lande, som er en del af den koalition, der kæmper mod Islamisk Stat.

Sent torsdag aften kørte en 31-årig fransk-tunesisk mand en 15 meter lang hvid lastbil igennem den menneskefyldte havnepromenade i Nice.

Mindst 84 er indtil videre bekræftet døde, mens 202 er kvæstede, heraf 52 alvorligt.

På et pressemøde fredag bekræftede anklageren i Paris, François Molins, gerningsmandens identitet. Det drejer sig om Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, hvis id-papirer blev fundet i lastbilen.

Frankrigs præsident, François Hollande, har betegnet angrebet som en "terrorhandling".

En kilde i det franske retsvæsen oplyste tidligere lørdag morgen til nyhedsbureauet AFP, at fransk politi har anholdt fire mænd, der mistænkes for at have en tilknytning til gerningsmanden, der blev skudt og dræbt af politiet under angrebet.

Ifølge den unavngivne kilde blev de tre af mændene anholdt lørdag morgen, mens den fjerde allerede blev anholdt fredag.

I en tv-transmitteret tale natten til fredag oplyste Hollande, at Frankrig vil styrke sit engagement i kampen mod Islamisk Stat i Irak og Syrien.

Samtidig vil præsidenten forlænge den undtagelsestilstand, der har været indført i Frankrig siden angrebet i Paris i november sidste år, med tre måneder.

Det var ligeledes Islamisk Stat, der stod bag angrebet i Paris 13. november sidste år, hvor 130 mennesker blev dræbt.

/ritzau/