Islamist får 30 dages fængsel for trusler om halshugning

En 24-årig mand, YA, er onsdag blevet idømt 30 dages ubetinget fængsel for at have truet formanden for Dansk Syrisk Forening, Mohammad Mahfoud, på livet på en restaurant på Nørrebro i København

Faktisk var to mænd tiltalt for tilbage i oktober 2013 at have truet Mohammad Mahfoud, men den ene tiltalte er bortrejst.

YA, der ifølge flere medier er en del af det ekstremistiske miljø i København, nægtede sig skyldig.

Manden truede ifølge anklagemyndigheden Mahfoud med ordene "Jeg skærer halsen over på dig", mens manden også var tiltalt for med sin hånd at gestikulere en halshugning ved at føre hånden på tværs af sin egen hals.

Retten dømte ikke YA for at have gestikuleret med hånden, da bevismaterialet ikke var fyldestgørende.

- De sagde til mig, at jeg var en vantro hund, og at alle vantro hunde skal halshugges, siger Mohammad Mahfoud i retten.

- Nogle andre i restauranten prøver at blande sig og få ro på situationen, men også de får at vide, at de skal halshugges, siger Mohammad Mahfoud.

De to vidner, der er blevet indkaldt, er dog lidt uenige om, hvem der gestikulerede truende med sin hånd. Det første vidne husker, at det var YA, der lavede tegn med hånden, mens det andet vidne forklarer, at det var den anden tiltalte.

Begge vidner forklarer, at YA sagde til Mahfoud, at han skulle halshugges, fordi han støtter den syriske præsident, Bashar al-Assad.

Vidner fortæller også, at de to tiltalte havde et Islamisk Stat-flag, som de viftede med, da de i bil kørte væk fra spisestedet.

YA mener dog ikke, at han har gjort noget forkert.

- Jeg sagde ikke noget om, at han skulle halshugges. Faktisk prøvede jeg at skabe ro. På et tidspunkt kunne jeg mærke, at det ville gå helt galt, siger YA.

Anklager Jacob Glenstrup oplyser over for Ritzau, at anklagemyndigheden også gerne havde set YA dømt for håndbevægelsen.

Sagen skulle have været for retten tidligere, men blev udsat, da den ene tiltalte heller ikke dengang dukkede op i retten.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip