Island raser over dansk 'kunstner': Hældte pink farve i gejser og nægter at betale bøden

Den dansk-chilenske kunstner Marco Evaristti skal nok ikke regne med at få en hjertevarm velkomst, hvis han en dag beslutter sig for at besøge Island igen.

Fredag valgte han at hælde pink farve i Strokkur Gejseren, som led i det han sev kalder et kunstprojekt, men som en stor del af islændingene mener var ren og skær hærværk.

Læs også: Bilister, pas på: Politiet holder øje med motorvejene i dag

Og vreden blev ikke mindre, da han efterfølgende nægtede at betale den bøde, han fik af politiet for det ulovlige stunt.

- At stikke af fra landet uden at betale bøden viser dit sande jeg. Du er en nar. Din 'kunst' er højst et desperat forsøg på at få opmærksomhed, lyder en af de mange vrede kommentarer fra islændinge på Evaristtis profil på Facebook.

Vreden går også igen i islandske medier, hvor forargelsen også er stor.

- Det er ikke kunst, det er vandalisme, siger talsmanden for landejerne i området, Garðar Eiríksson, til mediet Icelandreview

Læs også: Mand fik forældremyndighed efter drab på kone - nu er han tiltalt

På sin Facebook har Marco Evaristti forsøgt at forklare sig, men det er kun meget få, der udviser sympati overfor ham.

Ifølge forklaringen brugte han ufarlig frugtfarve, og da gejseren allerede var tilbage ved sit gamle udseende kl. 15 fredag, mener han ikke, han har gjort nogen skade.

- Efter jeg blev afhørt af politiet lørdag fik jeg en bøde for at have forstyrret Strokkur, men da jeg mener, jeg ikke har gjort nogen skade, vil jeg tage sagen i retten, skriver han på Facebook. 

Se billederne herunder:

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip