Israel bomber Gazastriben efter fund af dræbte teenagere

Israel har natten til tirsdag bombet mål på Gazastriben efter fundet af tre dræbte israelske teenagere, der havde været forsvundet siden midten af juni.

Blandt andet er raketter blevet affyret mod det, der menes at være træningsanlæg for den islamistiske Hamas-bevægelse, der har sit magtcentrum på Gazastriben.

Den israelske hær skal desuden have ødelagt husene til to personer, som menes at stå bag kidnapningen og drabene på de tre unge israelere, hvis lig mandag blev fundet i Halhul i nærheden af Hebron på den besatte Vestbred.

Boligerne til Hamas-medlemmerne Marwan Qawasmeh og Amer Abu Eisheh i Hebron blev sprængt i luften, oplyser øjenvidner til nyhedsbureauet AFP.

Natten til tirsdag blev der desuden også afsendt en raket fra Gazastriben ind i Israel, skriver avisen Haaretz. Ingen personer kom dog fysisk til skade.

Hamas afviser imidlertid at stå bag kidnapningen og drabene på teenagerne.

- Hvis de israelske besættere optrapper eller går i krig, så åbner de selv helvedes porte, siger Sami Abu Zuhri, en talsmand for Hamas, til AFP.

De tre studerende forsvandt 12. juni, da de tomlede på den sydlige del af Vestbredden.

Det står ikke klart, hvordan de unge døde, men Israels viceforsvarsminister, Danny Danon, siger, at de var dræbt af Hamas-terrorister.

Samtidig opfordrer han til at gennemføre en militæraktion for at "udrydde" den islamistiske bevægelse.

Vestlige ledere har siden fundet af de tre lig stået i kø for at fordømme drabene.

- USA fordømmer i de stærkest mulige vendinger denne meningsløse terrorhandling imod uskyldige unge, lyder det blandt andet i en meddelelse fra USA's præsident, Barack Obama.

FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, håber, at israelere og palæstinensere vil arbejde sammen om at finde de skyldige, siger han.

/ritzau/NTB

 

Dagens Gossip