Israel finder 40 raketter på opbragt skib

En last på 40 raketter med en rækkevidde på 160 kilometer var, hvad der var i lasten på det skib, som Israels flåde opbragte i onsdags i Det Røde Hav.

- Hver af disse raketter udgør en trussel mod sikkerheden for Israels borgere. Hver kugle, hver raket, der er fundet, havde en israelsk adresse, siger den israelske hærchef, generalløjtnant Benny Gantz.

Skibet Klos-C, indregistreret i Panama, blev ifølge israelske oplysninger opbragt og bordet af israelske kommandosoldater i farvandet mellem Sudan og Eritrea onsdag, hvorpå det blev eskorteret til Israels havneby Eilat ved Det Røde Hav af to flådefartøjer.

Det ankom til Eilat, der også er en ferieby, lørdag, og søndag blev containerne i skibets bug så åbnet.

Her åbenbarede de 40 raketter sig, og de var sendt fra Iran og skulle til militante palæstinensere i Gazastriben, lyder den israelske anklage.

Raketterne er af typen M-302, og i lasten var desuden 181 mortergranater og 400.000 stk. 7.62 millimeter ammunition.

- Vore bestræbelser på at forebygge spredningen af våben og forsyning af kritiske komponenter med strategisk betydning for regionen er ikke slut, sagde Gantz søndag i Eilat til de soldater fra flåden, der deltog i operationen.

- Der er mange missioner foran os, tilføjede han.

Iran har blankt afvist at være indblandet i våbensendingen, men Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, beskylder iranerne for at lyve.

Det er planen, at Netanyahu og forsvarsminister Moshe Yaalon mandag holder pressekonference i Eilat, hvor våbenlasten vises frem.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip