Israel fortsætter masseanholdelser i jagt på teenagere

Israel har i løbet af natten til onsdag anholdt 65 palæstinensere i eftersøgningen af tre teenagere, der menes at være bortført af Hamas i sidste uge.

Mange af de tilbageholdte palæstinensere blev løsladt fra fængslet i 2011 ved en omfattende fangeudveksling, da over 1000 palæstinensiske fanger blev løsladt mod frigivelsen af en israelsk soldat.

- Aktiviteterne i nattens løb, hvor mange Hamas-terrorister, der blev løsladt i fangeudvekslingen med Gilad Shalit (den israelske soldat, red), blev anholdt, sender et vigtigt signal, siger den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, i en erklæring.

De tre unge israelere forsvandt nær den israelsk-besatte palæstinensiske by Hebron på Vestbredden torsdag. De tre teenagere, to på 16 år og en på 19 år, stod og blaffede og fik til sidst et lift fra en jødisk bosættelse torsdag aften.

Siden da har ingen hørt fra dem. En af de tre teenagere har amerikansk pas.

Siden fredag har Israel gennemsøgt 800 opholdssteder, og 10 Hamas-institutioner er blevet ransaget. Omkring 240 palæstinensere er blevet anholdt i eftersøgningen af teenagerne.

Palæstinensernes selvstyrepræsident, Mahmoud Abbas, beskylder bortførerne for at ville "ødelægge" palæstinenserne.

- Dem, der har bortført de tre teenagere, vil ødelægge os. Vi vil holde dem ansvarlige, siger Mahmoud Abbas på et møde onsdag i den saudiarabiske by Jeddah.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip