Israel genoptager bombardementer af Gazastriben

De israelske styrker genoptager luftangrebene mod Gazastriben, efter at palæstinensiske raketter er blevet affyret mod mål i Israel, oplyser en talskvinde fra det israelske militær.

- Israelske styrker angriber igen, konstaterer en militær talskvinde i Jerusalem.

Mindst to mål i Gaza City er angiveligt blevet ramt.

Tirsdag morgen kort før klokken otte godkendte det israelske sikkerhedskabinet ellers et egyptisk forslag til en våbenhvile. Det gav en pause i de israelske bombardementer, men efter seks timers ensidig våbenhvile har Israel nu genoptaget luftangrebene.

Dermed tyder meget på, at den egyptiske plan for en våbenhvile er faldet til jorden.

Vejen til en våbenhvile har set svær ud, siden Egypten lagde sit forslag på bordet mandag aften.

Allerede tidligt tirsdag morgen afviste den væbnede gren af Hamas, al-Qassam-brigaden, forslaget fra Egypten og kaldet det for "tæt på en vittighed".

Den politiske gren af Hamas afviste også forslaget. Den kræver en færdigt udarbejdet aftale, der skal standse volden - ikke blot en midlertidig våbenhvile.

Hamas' reaktion på våbenhvileforslaget indikerer, at bevægelsen føler sig kørt ud på et sidespor af Egypten. Hamas har bånd til Det Muslimske Broderskab, og relationen til Egypten har lidt et knæk, siden Egypten afsatte den tidligere islamistiske præsident Mohamed Mursi sidste sommer.

Mindst 180 palæstinensere er blevet dræbt under angrebene den seneste uge, hvor Israels militær forsøger at nedkæmpe militante i Gazastriben, som sender raketter over grænsen til Israel. Op mod 1400 mennesker meldes såret.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip