Israel raser over EU: Hamas hører til på terrorliste

Israel er langtfra tilfreds med EU-Domstolens beslutning om at stryge den palæstinensiske Hamas-bevægelse fra EU's terrorliste.

- Bevisbyrden ligger hos Den Europæiske Union, og vi forventer at de omgående sætter Hamas tilbage på listen, siger den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, ifølge avisen Haaretz.

Den militante gruppe Hamas har i 13 år optrådt på EU's terrorliste, men skal nu fjernes fra listen, fastslog EU-Domstolen tidligere onsdag.

Domstolen påpeger dog, at beslutningen udelukkende er truffet på baggrund af teknikaliteter. Man forholder sig altså ikke til, om det faktisk er berettiget, at Hamas figurerer på terrorlisten.

Islamisterne må da også foreløbig finde sig i at blive på listen i en periode på tre måneder, eller indtil en eventuel anke mod afgørelsen afsluttes, lyder det fra domstolen.

Kilder i Israels udenrigsministerium har over for Haaretz nedtonet EU-Domstolens beslutning, men Netanyahu er ikke tilfreds med europæernes forklaring om, at det er et rent teknisk spørgsmål.

- Hamas er en morderisk terrororganisation, der fastslår i sit charter, at dens mål er at udslette Israel. Vi vil fortsat bekæmpe den med beslutsomhed og styrke, så den aldrig opnår sit mål, fortsætter Netanyahu.

Et højtstående medlem af Hamas, Izzat al-Rishq, skriver på Twitter, at EU-dommen er "en juridisk sejr for palæstinensiske rettigheder".

Onsdag eftermiddag er EU's ambassadør i Israel, Lars Faaborg-Andersen, indkaldt til møde med generaldirektøren for det israelske udenrigsministerium for at forklare sagen, skriver Haaretz.

/ritzau/

 

Dagens Gossip