Israel skød syrisk fly ned over Golan

Israels militær siger, at det har skudt et syrisk fly ned, da det tirsdag middag var inde i israelsk-kontrolleret luftrum over Golan-højderne. Oplysningerne er offentliggjort af militærets radio, skriver AFP.

- Et Patriotmissil ramte kampflyet, efter at det fløj ind i israelsk-kontrolleret luftrum over Golan, siger en talsmand.

Israelske medier siger, at det syriske fly var et MiG-21.

Fotos fra det franske nyhedsbureau AFP viser en sort røgsøjle over den syriske landsby Jubata al-Khashab, som kort forinden var blevet bombet af det syriske fly.

Det brændende flyvrag er faldet ned på den syriske side af grænsen.

Flere gange tidligere har kampene under borgerkrigen i Syrien spredt sig ind i Golan, der er et syrisk territorium, som israelerne erobrede kontrol over under Seksdageskrigen i 1967.

Men det er første gang, at en episode som denne skaber nye spændinger mellem de to lande.

I 1985 skød israelerne et syrisk fly ned over Golan-højderne, hvilket førte til skrappe reaktioner fra Damaskus.

For tre uger siden nedskød israelerne en drone over Golanhøjderne, da det ubemandede luftfartøj, kom ind i israelsk luftrum i området.

Nedskydningen skete efter stigende spændinger på den FN-kontrollerede grænse mellem Israel og Syrien i de strategiske Golanhøjder.

Israel besatte 1200 kvadratkilometer af Golanhøjderne under Seksdagekrigen i 1967 og annekterede det i 1981. Teknisk set har Israel og Syrien siden da været i krig.

Der har været FN-styrker ved grænsen siden 1974, da Israel og Syrien indgik en våbenhvileaftale.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip