Israel skyder med tungt skyts mod Libanon

Israelske styrker affyrede natten til mandag tungt skyts mod Libanon som modsvar på raketter, der forinden var blevet sendt ind i Israel fra den sydlige del af nabolandet.

En talskvinde fra Israels hær siger, at den "omgående svarede igen med artilleri mod kilden til beskydningerne" fra Libanon. Hun kunne ikke umiddelbart svare på, om gengældelsesaktionen var årsag til materielle ødelæggelser eller havde gjort skade på personer.

Et vidne i Libanon hørte mindst fem eksplosioner på den libanesiske side af grænsen.

Det er tredje gang under den igangværende konflikt i Mellemøsten, der ellers primært er fokuseret omkring Gazastriben, at der er blevet affyret raketter fra Libanon mod Israel. Ingen skulle være kommet til skade i angrebene.

Hverken grupper eller personer har taget skylden for det seneste raketangreb, der ifølge det nationale libanesiske nyhedsbureau bestod af to raketter, som blev affyret efter midnat. Ifølge det israelske militær var der tale om adskillige raketter.

Libanesiske sikkerhedsstyrker anholdt fredag en person, som er mistænkt for at stå bag det første af de tre raketangreb. Han var medlem af "fundamentalistiske grupper", lyder det.

Det sydlige Libanon er kendt for at være højborg for den shiamuslimske Hizbollah-bevægelse, der var i krig med Israel i 2006.

Den seneste israelske offensiv mod det Hamas-styrede Gaza har ifølge de palæstinensiske myndigheder kostet mindst 160 personer livet.

Palæstinensiske grupper har under stridighederne skudt hundredvis af raketter mod Israel fra Gaza.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip