Israel skyder to palæstinensere efter Ban Ki-moon besøg

Israelske soldater har skudt og dræbt to palæstinensere efter et knivstikangreb på Vestbredden tirsdag aften, oplyser det israelske forsvar.

- En soldat blev lettere såret, da de to mistænkte opsøgte en militær kontrolpost i Hebron, og de israelske soldater svarede igen med skud mod dem, skriver hæren i en udtalelse.

Flere end 40 palæstinensere er blevet dræbt under den bølge af uro, som begyndte for en omkring en måned siden. Otte israelere har mistet livet.

FN's generalsekretær rejste tirsdag til Israel på et ikke planlagt besøg for at forsøge at mane til fred og ro mellem parterne.

- Hvis vi ikke handler hurtigt, vil dynamikken kun blive værre, siger Ban Ki-moon efter et møde med den israelske præsident, Reuven Rivlin.

Generalsekretæren siger, at "det ikke er for sent at undgå en større krise". Han opfordrer til, at man genoptager fredsprocessen, som har stået stille i et år.

- Ser man ud over de aktuelle spændinger, har vi brug for at genskabe udsigten til drøftelser og en politisk proces, som fører til reelle resultater og fred, siger generalsekretæren.

Ban Ki-moon skal mødes med den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas, onsdag morgen.

USA's udenrigsminister, John Kerry, mødes med den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, senere på ugen. Kerry skal også mødes med Abbas.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip