Israelske fly bomber i Gaza som svar på raketnedslag

Israelske fly har tidligt natten til lørdag bombet mål i Gazastriben som svar på et raketangreb fra Gazastriben fredag eftermiddag, oplyser Israels hær ifølge Reuters

Det er det første israelske luftangreb siden Operation Protective Edge i sommer, hvor Israel gik ind i Gaza som svar på en række raketangreb fra den militante bevægelse Hamas, der kontrollerer Gazastriben.

Ifølge Israels hær har målene for bombardementerne natten til lørdag været Hamas' "terrorinfrastruktur".

- Terrororganisationen Hamas er ansvarlig for dagens angreb mod Israel, siger forsvarets talsmand Peter Lerner i en udtalelse.

- IDF (det israelske forsvar, red.) vil ikke tillade noget forsøg på at undergrave sikkerheden og civiles velbefindende i Israel, tilføjer han.

Raketten fra Gaza er den første siden 1. november. Den slog ned på en åben mark i Israel, og ingen personer kom til skade.

En talsmand for sundhedsministeriet i Gaza oplyser til AFP, at der ikke er meldinger om nogen dræbte eller sårede i forbindelse med luftangrebene nær Khan Yunis i den sydlige del af Gaza.

Ved krigen i sommer mellem Israel og Hamas mistede 2131 palæstinensere livet i den 50 dage lange konflikt. 66 soldater og seks civile mistede livet på israelsk side.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip