IT-Branchen: Næste EU-kommission vil løfte det digitale

Det er et tydeligt signal om, at digitale virksomheder bliver afgørende for at skabe vækst i EU, at den kommende formand for EU-Kommissionen onsdag har afsløret, at der bliver syv næstformænd på holdet - en af dem med ansvar for det digitale indre marked.

Det mener formand for IT-branchen, Cecilia Bonefeld-Dahl, som kalder næstformanden Andrus Ansip fra Estland for "digital superkommissær."

- Det er rigtig godt nyt for danske it-virksomheder og digitale servicevirksomheder, at EU nu får en digital superkommissær. Det er et klart signal om, at det er absolut afgørende for udvikling og vækst i Europa, at vi får sat fart på at få virkeliggjort planerne om et digitalt indre marked.

- Vi har alt for længe haltet efter især USA på det digitale område, siger It-formanden.

Den kommende formand for kommissionen Jean-Claude Juncker skriver i et oplæg til Andrus Ansip, at et digitalt indre marked kan generere yderligere vækst i Europa for op til 250 milliarder euro, cirka 1800 milliarder kroner, i løbet af de næste fem år.

- Det grundlæggende problem for danske og europæiske virksomheder er, at mens for eksempel USA kun har ét sæt regler, så har vi i EU 28 forskellige regelsæt. Det skaber store barrierer for europæiske it-virksomheders vækst, siger Cecilia Bonefeld-Dahl.

Hun påpeger også, at den digitale udvikling i Europa er påvirket af, at teknologivirksomheder har et mindre "hjemmemarked" end blandt andet amerikanske virksomheder. Nu håber hun, at der bliver skabt bedre rammer for virksomhederne i EU.

- I USA har man it-giganter som Microsoft, Google, Facebook og Apple. Danmark og resten af Europa har ingen it-virksomheder af den kaliber. Det er stort problem, som EU bliver nødt til at gøre noget ved, siger formanden onsdag.

I den nuværende kommission er der allerede en kommissær for den digitale dagsorden, men hun er ikke næstformand, som Ansip er indstillet til at blive.

/ritzau/

 

Dagens Gossip