IT-Branchen: Næste EU-kommission vil løfte det digitale

Det er et tydeligt signal om, at digitale virksomheder bliver afgørende for at skabe vækst i EU, at den kommende formand for EU-Kommissionen onsdag har afsløret, at der bliver syv næstformænd på holdet - en af dem med ansvar for det digitale indre marked.

Det mener formand for IT-branchen, Cecilia Bonefeld-Dahl, som kalder næstformanden Andrus Ansip fra Estland for "digital superkommissær."

- Det er rigtig godt nyt for danske it-virksomheder og digitale servicevirksomheder, at EU nu får en digital superkommissær. Det er et klart signal om, at det er absolut afgørende for udvikling og vækst i Europa, at vi får sat fart på at få virkeliggjort planerne om et digitalt indre marked.

- Vi har alt for længe haltet efter især USA på det digitale område, siger It-formanden.

Den kommende formand for kommissionen Jean-Claude Juncker skriver i et oplæg til Andrus Ansip, at et digitalt indre marked kan generere yderligere vækst i Europa for op til 250 milliarder euro, cirka 1800 milliarder kroner, i løbet af de næste fem år.

- Det grundlæggende problem for danske og europæiske virksomheder er, at mens for eksempel USA kun har ét sæt regler, så har vi i EU 28 forskellige regelsæt. Det skaber store barrierer for europæiske it-virksomheders vækst, siger Cecilia Bonefeld-Dahl.

Hun påpeger også, at den digitale udvikling i Europa er påvirket af, at teknologivirksomheder har et mindre "hjemmemarked" end blandt andet amerikanske virksomheder. Nu håber hun, at der bliver skabt bedre rammer for virksomhederne i EU.

- I USA har man it-giganter som Microsoft, Google, Facebook og Apple. Danmark og resten af Europa har ingen it-virksomheder af den kaliber. Det er stort problem, som EU bliver nødt til at gøre noget ved, siger formanden onsdag.

I den nuværende kommission er der allerede en kommissær for den digitale dagsorden, men hun er ikke næstformand, som Ansip er indstillet til at blive.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip