It-virksomheden KMD fyrer 120 ansatte

Omkring 120 ansatte i it-virksomheden KMD vil blive ramt af en stor fyringsrunde, som vil koste dem jobbet per 26. august.

Det bekræfter KMD's pressechef, Christoffer Hellmann, over for Ritzau tirsdag.

Nedskæringerne sker for at forblive konkurrencedygtig på et marked, hvor priserne fortsat falder.

KMD's direktør, Eva Berneke, siger i en skriftlig kommentar, at virksomheden kan konstatere, at prissætningen på markedet skærpes, og at det er en forudsætning for KMD, at firmaet kan matche priserne for at være en attraktiv leverandør.

- Den skærpede konkurrence og fortsat faldende priser i it-branchen medfører, at KMD tilpasser organisationen. Tilpasningen medfører, at virksomheden planlægger at opsige op til 120 ansatte på tværs af forretningen, siger direktøren.

Eva Berneke siger, at det på ingen måde er en fornøjelse at skulle skille sig af med dygtige medarbejdere, men at det er en nødvendighed for at sikre, at KMD er en sund forretning.

- Ellers kan vi ikke være en markant aktør, der vinder kundernes opgaver. Det kræver et konstant blik på vores omkostninger. Sådan er markedet i dag, siger Eva Berneke.

Kim Skovgaard, fællestillidsrepræsentant for HK/Privatmedlemmerne på KMD, er skuffet over, at virksomheden efter fyringsrunder i 2013 nu vælger at skære igen.

- Det er bekymrende og sørgeligt, at ledelsen i KMD nu igen fyrer medarbejdere. Det er kun et halvt år siden, vi måtte sige farvel til 400 kolleger ved sidste fyringsrunde, og generelt har der været mange hårde nedskæringer de seneste år. Som ansatte frygter vi for vores fremtid, skriver han i en mail til Ritzau.

Han siger, at han vil forsøge at starte forhandlinger med ledelsen for at få antallet af fyringer så langt ned som muligt og lægge vægt på at få de bedst mulige vilkår for dem, der bliver opsagt.

KMD har cirka 3000 ansatte i afdelinger i København, Aarhus, Odense og Aalborg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip