Italien sikrer tre point i intens England-kamp

15/06/2014

På papiret var der lagt op til et spændende VM-opgør i gruppe D, da England og Italien skulle mødes natten til søndag dansk tid i Manaus. Og de to store fodboldnationer levede op til forventninger med en spændende og intens kamp, hvor der konstant var chancer i begge ender af banen.

Italien endte med at være stærkest og sikrede sig vigtige tre point i den svære gruppe med en 2-1-sejr. Dermed fik englænderne ikke revanche for EM-kvartfinalen i 2012, hvor Italien vandt efter straffesparkskonkurrence.

England havde overtaget i den første halve time. Efter cirka 23 minutters spil var angrebshåbet Daniel Sturridge få centimeter fra at få hovedet på bolden i feltet efter et indlæg fra Danny Welbeck, men det blev dog ved skrækken hos italienerne.

Italien var ramt af flere skader inden kampen. Den rutinerede Gianluigi Buffon i målet blev skadet under fredagens træning, og det unge forsvarstalent fra AC Milan Mattia De Sciglio var også ude på grund af lårproblemer.

Det blev alligevel de blåklædte sydeuropæere, der fik det første mål. Andrea Pirlo snød Englands forsvar ved at hoppe over bolden efter et hjørnespark. Det skabte plads til Claudio Marchisio, der med et hårdt skud sendte bolden i mål helt ude ved stolpen.

Englænderne svarede dog hurtigt igen med en lynkontra. Wayne Rooney modtog bolden på venstrefløjen, og med et perfekt indlæg lagde han bolden i fødderne på Daniel Sturridge, der med en sikker inderside kunne udligne til 1-1.

I overtiden af første halvleg brændte det på foran Englands mål. Italiens kontroversielle angriber Mario Balotelli var lige ved at liste bolden over målmanden Joe Hart, og kort tid efter havde Italien også et skud på stolpen.

Det blev dog først i begyndelsen af anden halvleg, at italienerne kom i front. De sidste 45 minutter begyndte i samme intense tempo som de første, og efter 50 minutter fik Balotelli med kælenavnet "Super Mario" sendt bolden i mål fra bageste stolpe med et hovedstød.

I resten af opgøret pressede England på og sendte flere skud af sted mod Salvatore Sirigu i det italienske mål. Men det blev frisparksspecialisten Pirlo, der kom tættest på, da han i overtiden sendte et skud på overliggeren.

Italien og Costa Rica har nu begge tre point i gruppe D, mens Uruguay og England stadig har nul.