Italiener sejrer knebent foran favoritten Peter Sagan

Alt var lagt til rette for Peter Sagan, men forhåndsfavoritten blev besejret i en dramatisk spurt på 7. etape i Tour de France.

I stedet vandt italieneren Matteo Trentin (Omega Pharma-Quick-Step) yderst knebent foran den slovakiske favorit fra Cannondale-holdet i en spurt, der blev præget af flere styrt.

Blandt andre styrtede amerikaneren Andrew Talansky (Garmin-Sharp), som ligger nummer syv samlet.

Italieneren Vincenzo Nibali (Astana) topper fortsat i den samlede stilling foran sin danske holdkammerat, Jakob Fuglsang.

Etapen blev dyr for BMC's klassementshåb, Tejay van Garderen, som styrtede og mistede over et minut.

Også belgieren Jurgen Van den Broeck (Lotto-Belisol) tabte over et minut.

7. etape er den næstlængste i årets Tour, men slet ikke den hårdeste.

Etapen blev som sædvanlig præget af et tidligt udbrud. Seks ryttere stak af sted, men helt som ventet blev de sidste udbrydere neutraliseret mod slutningen af etapen.

Det skete med 19 kilometer tilbage, hvor det begyndte at gå opad på den ellers flade etape. Det betød, at blandt andre torsdagens etapevinder, den tyske sprinter André Greipel (Lotto Belisol), måtte slippe.

Kort efter var der styrt, hvor blandt andre BMC's klassementshåb, Tejay van Garderen, røg ned.

Amerikaneren, som før etapen lå nummer 11 samlet, fik flere holdkammerater til at køre sig op, men det lykkedes ikke, fordi tempoet i hovedfeltet var skruet gevaldigt op.

Favoritterne sad langt fremme på den afsluttende stigning cirka fem kilometer før mål, og så stak Peter Sagan sammen med belgieren Greg Van Avermaet (BMC).

Sagan var tosset over, at Van Avermaet for det meste sad på hjul, og de to blev hentet af feltet med cirka en kilometer tilbage af etapen.

Udbruddet var måske medvirkende til, at Peter Sagan manglede de allersidste kræfter i spurten, hvor Matteo Trentin altså var hurtigst.

/ritzau/

 

Dagens Gossip