Italiens premierminister trækker sig

Italiens premierminister, Enrico Letta, trækker sig efter internt krav i hans eget parti, Det Demokratiske Parti, skriver nyhedsbureauet AFP.

Det sker efter flere ugers alvorlige spændinger mellem premierministeren og hans partifælle, Matteo Renzi, der er leder af Italiens største koalitionsparti, Det Demokratiske Parti (PD).

Det er Matteo Renzi, der har krævet premierministerens afgang. Renzi kræver en ny regering, der vil føre en ny reformpolitik - og han har fået bred opbakning til det krav blandt sine partifæller.

Med 136 stemmer for Renzis forslag om en ny regering og 16 imod, ser Matteo Renzi ud til at blive landets nye premierminister, skriver nyhedsbureauet AFP.

Matteo Renzi er populær blandt italienerne, fordi han aldrig har været i regering eller forbundet med den omfattende korruption på den politiske scene.

I januar viste en meningsmåling, at 54 procent af italienerne synes godt om den 39-årige politikers ledelsesstil.

Renzi har især kritiseret Enrico Letta for at være for langsom og uambitiøs med økonomiske reformer for støvlelandet.

Ifølge officielle kilder vil Enrico Letta fredag aflevere sin afskedsbegæring til præsident Giorgio Napolitano, som af langt de fleste forventes at bede Matteo Renzi om at danne en ny regering.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip