Italiensk cykelrytter taget for doping under karantæne

Cykelrytteren Mauro Santambrogio er endnu en gang blevet taget for doping. Og denne gang er det sket under afsoning af karantæne for epo.

Den italienske cykelrytter blev den 22. oktober testet positiv for testosteron, meddeler den internationale cykelunion (UCI).

30-årige Mauro Santambrogio er derfor blevet suspenderet, men han har ret til at få en B-prøve analyseret.

Det specielle ved situationen er, at italieneren i oktober var i gang med at afsone en 18 måneder lang dopingkarantæne for brug af epo, en karantæne, som udløb i november.

Mauro Santambrogio blev sidste år taget for doping under det italienske etapeløb Giro d'Italia, og efterfølgende blev han fyret fra Vini-Santini-holdet og idømt halvandet års karantæne.

Han hævder ikke overraskende, at han er uskyldig. Mauro Santambrogio siger, at han tog præparatet andriol i bestræbelserne på at gøre sin kæreste gravid.

- Jeg har intet at skjule. Jeg blev testet, mens jeg var i behandling med andriol.

- Jeg havde lave testosterontal, jeg havde problemer med at få rejsning, og derudover havde jeg fertilitetsproblemer. Derfor fik jeg ordineret andriol, siger han ifølge cyclingnews.com.

Rytteren har fra næste sæson skrevet kontrakt med Amore e Vita-holdet. Men med den nye dopingsag ser den nye aftale skrøbelig ud, da Mauro Santambrogio risikerer en meget lang karantæne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip