Italiensk fodbolds 90'er-darling er gået konkurs

Så gik den ikke længere for Parma. Den italienske Serie A-klub har længe befundet sig i en stor økonomisk krise, og torsdag erklærede retten i Parma fodboldklubben konkurs.

Det skriver den italienske avis La Gazetta dello Sport. Parma lignede allerede en sikker nedrykker fra Serie A, efter at klubben er blevet fratrukket i alt tre point i sæsonen.

Årsagen til pointstraffen er en dårlig økonomi, som har betydet, at Parma ikke har kunnet udbetale løn til sine spillere.

Ydermere blev Parmas præsident, Giampietro Manenti, onsdag arresteret i en sag om hvidvaskning af penge. Den 45-årige præsident overtog den italienske bundklub i februar efter måneder med store økonomiske problemer.

Giampietro Manenti er arresteret sammen med 21 andre personer i forbindelse med en undersøgelse i Rom om pengehvidvaskning.

Endnu er det uvist, hvad der nu kommer til at ske med Parma. Det er ikke forventet, at klubben får lov til at spille sæsonen færdig i Serie A.

Parma har optjent 12 point i sæsonens første 25 kampe i den bedste italienske række, men på grund af de tre fratrukne point har bundklubben kun ni point i det samlede regnskab.

Klubben har 16 point op til Atalanta, der ligger på den rigtige side af nedrykningsstregen. Parma har dog spillet to kampe færre.

Parma rykkede i 1990 op i Serie A for første gang, og med undtagelse af en enkelt sæson i Serie B i 2008/09 har klubben været med i den bedste række lige siden.

I sidste sæson blev Parma nummer seks i Serie A.

Klubben havde sin absolutte storhedstid i 1990'erne, hvor Parma blandt andet vandt den nu hedengangne Europa Cup for pokalvindere i 1993.

Det blev også til triumfer i Uefa Cuppen, forløberen for Europa League, i 1995 og 1999.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip