Iversen: Jeg blev ved med at tro på VM-guldet

En mere nervepirrende afslutning på VM-finalen i speedway for hold kunne man næsten ikke have drømt om på forhånd.

Niels-Kristian Iversen overhalede polakken Janusz Kolodziej i det 20. og sidste heat - og det skete tilmed på den fjerde og sidste omgang og i det allersidste sving.

- Jeg blev ved med at ville det, og jeg blev ved med at tro på det. Jeg ville det helt vildt både for mig selv og for Danmark.

- Jeg vidste, hvad scoren var. Jeg vidste, jeg skulle forbi ham, hvis vi skulle vinde. Det var rimelig simpelt. Så jeg kæmpede bare med alt, hvad jeg overhovedet havde, siger Iversen.

Polakken kom bedst ud af starthullerne i heat 20, og det krævede derfor en dansk overhaling, hvis guldet skulle vindes tilbage fra netop Polen, som vandt VM for hold sidste år.

- Jeg formåede at bygge fart på i alle fire omgange. Og på den sidste omgang havde jeg fået forvirret ham lidt, for han blev ved med at kigge tilbage, og han begyndte at lave et par fejl.

- Han begyndte at køre defensivt, og så åbnede han døren for mig i sidste sving, og der formåede jeg bare at snige mig forbi. Så det var helt perfekt, det var lige efter bogen, siger Iversen.

- Det gælder bare om at holde lortet helt stramt og så få bygget fart på i fire omgange - uden at lave nogle fejl. For ellers var han kørt fra mig, lyder det fra Iversen.

Polakken havde en jagtende Iversen lige i baghjulet konstant i det spændende sidste heat, og det taktiske spil vandt danskeren.

- Jeg fik stresset ham til sidst, for han kunne se og mærke, at jeg kom tættere og tættere på. Det gjorde, at han blev forvirret og ikke vidste, hvor han skulle køre hen til sidst.

- Jeg prøvede at lokke ham til at køre lidt længere inde, så jeg havde frit spil rundt om ham. Og det lykkedes perfekt i sidste sving.

- Han så, jeg kom på indersiden i svinget inden, og så prøvede jeg bare at gå uden om i sidste sving, og han kørte helt ind og åbnede døren fuldstændig, forklarer Iversen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip