Iversen kører på podiet i svensk speedway-grandprix

Der var god fart i speedwaycyklen, men de sidste marginaler var ikke med den danske speedwaykører Niels-Kristian Iversen i det svenske VM-grandprix i Stockholm lørdag aften.

Iversen var stærkt kørende hele aftenen, men måtte nøjes med tredjepladsen i finalen, som blev vundet af Tai Woffinden, der også fører klart i den samlede VM-stilling.

Med præstationen på Friends Arena rykker Iversen op på fjerdepladsen i klassementet, men det bliver vanskeligt at nå podiet, fordi der fortsat er ti point op til landsmanden Nicki Pedersen på tredjepladsen.

Pedersen havde en halvsløj aften, for de syv point, som den tredobbelte verdensmester kørte ind, var ikke nok til at komme videre til semifinalen, og dermed tabte han terræn til Greg Hancock i kampen om den samlede andenplads.

Niels-Kristian Iversen var til gengæld hurtigt ude af starthullerne med sejre i sine to første heat, men vestjyden kunne ikke helt følge op på den suveræne start.

I et usædvanligt jævnbyrdigt grandprix, hvor hele 13 af de 16 kørere blev noteret for heatsejre, rakte Iversens 11 point dog til en andenplads, efter at alle de indledende heat var kørt.

Dermed kunne vestjyden vælge inderbanen i semifinalen, hvor han var oppe imod blandt andre landsmanden Peter Kildemand, som havde skrabet ni point sammen.

Men mens Iversen blæste videre til finalen, blev en skuffet Kildemand ekskluderet efter et sammenstød med Chris Harris.

Hverken Kildemand eller Michael Jepsen Jensen ser ud til at slutte i top-otte, som giver automatisk adgang til næste års VM-serie.

I dette års serie resterer nu kun to afdelinger. Næste stævne bliver afviklet i Torun i Polen om to uger, inden det hele slutter tre uger senere med det australske grandprix i Melbourne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip