Rockstjerne bliver vikar for syg rapper på Roskilde

admin

|

04/07/2014

Dagens topnyheder

Publikum på Roskilde Festival får et overraskende gensyn med den amerikanske rockstjerne Jack White, som også stod på programmet for to år siden.

Jack White er trådt til som afløser for den canadiske rapper Drake, der torsdag aflyste sin planlagte optræden på festivalens hovedscene søndag aften på grund af sygdom. I 2010 var Drake for første gang booket til festivalen, men også dengang måtte han aflyse.

- Vi er meget stolte og lettede over, at det er lykkedes os at få så stor en stjerne som Jack White til at springe til med så kort varsel, efter at vi tidligere i dag kom på overarbejde for at finde en ny kunstner til Orange Scene, siger Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén, i en pressemeddelelse.

- Jack White har netop udgivet sin anden soloplade, Lazaretto, her i juni, så ligesom i 2012, hvor han lagde Orange Scene ned, er han højaktuel og leveringsdygtig i guitar-ekvilibristisk rock fra øverste hylde, skriver programchefen.

Amerikaneren går på scenen klokken 23 søndag aften.

Nyheden om, at det er lykkedes festivalens bookere at finde en afløser for Drake, en af festivalens hovednavne, blev givet umiddelbart efter afslutningen på Rolling Stones-koncerten torsdag aften.

Jack White er blandt andet kendt for bandet The White Stripes og The Raconteurs.

/ritzau/