Jager løs tiger: Folk skal blive indendørs

Mistanken om en løs tiger skaber problemer torsdag eftermiddag i et område sydøst for den franske hovedstad, Paris.

De franske myndigheder beder folk om at holde sig indendørs, mens politi og brandvæsen jagter en tiger, som tilsyneladende er blevet observeret ved en parkeringsplads sydøst for Paris - ikke langt fra den populære turistattraktion Disneyland Paris.

- Vi har ledt efter den siden i morges, og politiet forsøger at fange den, siger en unavngiven politikilde til nyhedsbureauet AFP.

Politi og brandvæsen, bevæbnet med bedøvelsespile, leder angiveligt efter tigeren. Der er også sat en helikopter ind i jagten.

Butikschefen i et supermarked ved parkeringspladsen, hvor tigeren angiveligt er blevet set, fortæller, at hans kone troede, at hun havde set et mindre farligt dyr.

- Min hustru så den her til morgen, hvorefter hun blev i sin bil. Hun ringede til mig og sagde, at hun havde set en los, siger Jean-Baptiste Berdeaux.

Flere personer har dog ringet ind til politiet og fortalt, at de har set tigeren i byen Montevrain, der ligger omkring 40 kilometer sydøst for Paris. De lokale myndigheder har lukket byens skoler og børnehaver.

- Vi beder folk om at være forsigtige og ikke forlade deres huse. Alle, som ser tigeren, bedes om at ringe til politiet eller brandvæsnet, siger talsmand på byens rådhus Cedric Tartaud-Gineste.

Det står endnu hen i det uvisse, hvor den angivelige tiger kommer fra. Myndighederne har forhørt sig hos en nærliggende dyrepark, men her savner man ikke nogen tiger. Heller ikke et cirkus, der for nylig var i Montevrain, mangler tilsyneladende et af deres dyr.

Montevrain ligger kun et stenkast fra Disneyland Paris, men en kilde tæt på efterforskningen siger, at sagen ikke har nogen forbindelse med forlystelsesparken.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip