James Bond udstillet som impotent alkoholiker

Det er konklusionen på en undersøgelse, der er foretaget ved Nottingham University Hospitals. De engelske forskere fastslår, at agent 007 indtager langt over det antal genstande, sundhedsstyrelsen anbefaler briterne at holde sig under.

Patrick Davies og hans kolleger har læst 12 af Ian Flemings romaner.
De afslører, at James Bond i gennemsnit skyller mellem 65 og 92 genstande ned om ugen. Til sammenligning anbefaler den britiske sundhedsstyrelse, at mænd nøjes med fire ugentlige genstande.

Mesterspionen har også en kedelig tilbøjelighed til at køre spritkørsel. Forskerne erkender, at hans job er belastende, men agenten er direkte til fare for trafiksikkerheden: »I »Goldfinger« drikker Bond for eksempel 18 genstande sammen med Auric Goldfinger før han sætter sig bag rattet og kører hjem«, påpeger Davies og kompagni.

Det står endnu værre til i »Casino Royale«. Her nedsvælger Bond næsten
40 genstande før en vild biljagt, der da også ender med at koste ham
14 dage på sygehuset. »Vi håber, han lærte noget af den oplevelse«, lyder det.

James Bonds højeste alkoholforbrug i Flemings romaner er på 49,8 genstande i døgnet og forekommer i »From Russia With Love«.

»Et så vedholdende højt indtag bringer ham i alvorlig risiko for at udvikle leversygdomme, impotens, rystelser og andre alkoholrelaterede helbredsproblemer«, skriver alkoholforskerne.

Faktisk hænger hans liv i en tynd tråd på grund af drikkeriet, konkluderer undersøgelsen, der offentliggjort i British Medical Journal.

 

Dagens Gossip