Jan Magnussen: Presset på Kevin er modbydeligt

Jan Magnussen ved på egen krop, hvordan det mærkes, når man ikke ved, om man har en fremtid i Formel 1.

Den 41-årige racerkører kørte i 1995 et enkelt grandprix for McLaren i motorsportens såkaldte fuldblodsklasse, og i 1997-98 var han fast kører for Stewart-Ford, inden han blev fyret i sommeren 1998.

Derfor forstår Jan Magnussen udmærket, hvordan hans 22-årige søn, Kevin Magnussen, har det i øjeblikket, hvor han afventer, om McLaren vil tilbyde ham endnu en sæson i Formel 1.

- Det pres bliver du kun udsat for i Formel 1. Jeg kender ikke andre steder i livet, hvor man bliver udsat for den type pres, siger Jan Magnussen til Ekstra Bladet.

- Da jeg snakkede med Kevin om det for mange år siden - uanset hvor billedligt jeg prøvede at forklare ham det - så kunne jeg ikke give ham følelsen af, hvordan det var, siger Jan Magnussen.

- Du mærker det på kroppen på sådan en modbydelig måde. Og det gennemgår han nu. Kommer han ud på den anden side, som jeg personligt regner med, at han gør - er han meget stærkere og bedre klædt på til næste år, siger Jan Magnussen.

McLaren har endnu ikke meldt ud, hvilke to kørere der skal sidde i teamets Formel 1-biler i næste sæson.

Det er dog en ikke særligt velbevaret hemmelighed, at spanieren Fernando Alonso - der netop har sagt farvel til Ferrari - kommer til at besætte den ene plads.

Den anden ser ud til at gå til en af teamets nuværende kørere, Kevin Magnussen eller den britiske eksverdensmester Jenson Button.

McLarens beslutning har dog trukket ud i lang tid.

- Det er ikke en fed situation at vente på den her måde. Der må ligge en masse andre ting bag, som vi ikke er informeret omkring, siden man har ventet så længe. Og det er også unormalt at gøre det, siger Jan Magnussen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip