Jan Ø. får mesterklø i Hong Kong Open

Jan Ø. Jørgensen er færdig i badmintonturneringen Hong Kong Open. Den sjetteseedede dansker var oppe mod verdensranglistens nummer et Lee Chong Wei, og malaysieren var for stor en opgave.

Jan Ø. Jørgensen tabte i to sæt. Wei vandt 21-8 og 21-17.

Første sæt var overstået på bare 11 minutter, og det så ud til, at Jan Ø. Jørgensen ville falde tungt.

Lee Chong Wei scorede ni point i træk fra stillingen 1-1, så han hurtigt førte med 10-1. Det blev også 17-4, inden danskeren fik muligheden for at justere lidt på selvtilliden.

Og den selvtillid blev væsentligt styrket i andet sæt. Her fulgtes de ad til 9-9. Jan Ø. kom foran 12-9 og 14-11. Lee Chong Wei fik kontakt ved 16-16, men derefter blev det kun til et enkelt point mere til Jan Ø. Jørgensen

Danmarks bedste herresingle har kun besejret Lee Chong Wei i et enkelt af de to spilleres i alt otte tidligere opgør - tilbage i 2009. Men de to gange tidligere, de har mødtes i 2013, skulle Wei trods alt bruge tre sæt.

Også Hans-Kristian Vittinghus er færdig ved Hong Kong Open. Danskeren tabte 17-21 og 16-21 til den ottendeseedede Ponsana Boonsak fra Thailand.

Vittinghus overlevede tre sætbolde i første sæt, men var aldrig rigtigt tæt på thailænderen.

Tidligere fredag spillede damedoublen med Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl sig i semifinalen efter sejr i to sæt over et indonesisk par. Dermed bliver de to kvinder Danmarks eneste repræsentanter i Hong Kong Open i weekenden.

/ritzau/

 

Dagens Gossip