Jan Ø. henter stor triumf i Indonesien

Danmarks bedste badmintonspiller, Jan Ø. Jørgensen, kan rejse hjem fra Indonesian Open i Jakarta med karrierens vel nok største triumf i bagagen.

Jørgensen vandt søndag middag dansk tid herresinglefinalen med 21-18, 21-18 over Kenichi Tago fra Japan og blev dermed den første ikke-asiatiske vinder i den traditionsrige turnerings 32-årige historie.

Indonesian Open er en af de fem årlige turneringer, der rangeres som en Super Series Premier, badmintonsportens øverste niveau, hvor hele verdenseliten er forpligtet til at stille op.

Mens både Jan Ø. Jørgensen og Peter Gade tidligere har vundet Super Series-turneringer, er det første gang, en dansker når til tops i en Super Series Premier, siden konceptet blev indført i 2011.

Jørgensen og Tago har været ganske jævnbyrdige gennem årene, men japaneren kunne gå ind til finalen med et mentalt rygstød efter at have vundet klart i de to tidligere møder i 2014.

Men efter en lidt nervøs start og japansk 3-0-føring, fandt Jan Ø. Jørgensen tilbage til det høje niveau, der har kendetegnet ham i denne turnering.

Efter semifinalesejren over frygtindgydende Chen Long boblede han af selvtillid og fik snart overtaget mod den offensive og aggressivt spillende japaner.

Første sæt fandt sin afgørelse, da danskeren vandt en fremragende duel og bragte sig foran 20-18. Derefter kunne han køre sættet hjem med 21-18.

Det gav tilsyneladende Tago et knæk, for den japanske Thomas Cup-vinder manglede et par procent i andet sæt, hvor Jørgensen snart fik overtaget og fik opbygget et forspring.

Han holdt hovedet koldt, da japaneren med tre vundne bolde i træk gik fra 13-17 til 16-17 og tog sejren, da Tago sendte bolden i nettet til 21-18.

Det er Danmarks anden triumf i den indonesiske hovedstad søndag. Tidligere på dagen vandt Joachim Fischer og Christinna Pedersen mixed doublen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip