Jan Ø. Jørgensen stormer i semifinalen i Jakarta

Danmarks bedste badmintonspiller Jan Ø. Jørgensen fortsætter de flotte takter ved Indonesian Open i Jakarta.

Jørgensen spillede sig fredag middag dansk tid ind blandt de sidste fire i Super Series Premier-turneringen med en klar sejr på 21-17, 21-14 over Son Wa Ho fra Sydkorea.

Det er første gang i tre indbyrdes kampe mellem de to, at Jørgensen løber med sejren.

Danskeren, der er tredjeseedet i den stærkt besatte turnering, har endnu ikke afgivet sæt og ser ud til at have ramt topformen.

I sidste uge imponerede nordjyden ved at få ram på den kinesiske superstjerne Lin Dan ved Japan Open, og i semifinalen lørdag får han muligheden for at tage endnu en prominent skalp.

Her venter nemlig verdensranglistens nummer to, Chen Long, der har et klart overtag på Jørgensen. Kineseren har nemlig vundet samtlige seks gange, de to har stået over for hinanden på badmintonbanen.

Til gengæld blev kvartfinalen endestation for Hans-Kristian Vittinghus. Danskeren var chanceløs mod verdensetteren Lee Chong Wei, der vandt i to sæt 21-18, 21-11.

Danmark er repræsenteret i to semifinaler lørdag. Ud over Jan Ø. Jørgensen er mixeddoublen med Joachim Fischer/Christinna Pedersen videre. Danskerne slog en sydkoreansk duo i tre sæt - 11-21, 21-16, 21-9 vandt danskerne.

Til gengæld er Christinna Pedersen færdig i damedouble, her tabte hun tidligere fredag sammen med Kamilla Rytter Juhl til et sydkoreansk par efter tre tætte sæt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip