Jan Ø. kan snart være tilbage på badmintonbanen igen

Gråd, ærgrelse og opgivenhed fyldte presserummet torsdag aften i Ballerup Super Arena, da Jan Ø. Jørgensen holdt et kort pressemøde.

Få minutter forinden havde han opgivet at spille sin 1/8-finale ved VM i badminton på hjemmebane færdig. En skade - opstået i kampens tredje duel - ødelagde drømmen om en VM-medalje.

Et riv i en sene, lød den umiddelbare vurdering fra Team Danmarks fysioterapeut efter kampen, og undersøgelser fredag bekræfter det som en god vurdering.

- Jan Ø. Jørgensens knæ-sene, der kom til at spille en afgørende rolle i kampen mod Tien Chen Chou, ser ikke ud til at holde ham ude fra badminton i længere tid.

- Lægeundersøgelser i dag (fredag, red.) bekræfter et riv i senen ved knæet og overbelastning af muskulaturen.

- Der er ikke umiddelbare tegn på, at skaden kommer til at holde ham væk fra badminton i længere tid. Han får behandling de kommende dage og derefter tilrettelægges det videre forløb, hedder det i en pressemeddelelse fredag eftermiddag fra Badminton Danmark.

Spørgsmålet er, om Jørgensen kan være klar til Denmark Open, der begynder midt i oktober.

Jan Ø. Jørgensen var naturligvis både ked af det og skuffet over, at en skade skulle stoppe ham ved VM.

Fredag var han aktiv på Twitter.

- En svær situation at se i øjnene. Tak for alle beskederne og ønskerne om bedring. Tid til at hvile og til at komme sig, skrev han fredag.

Og mens Jan Ø. Jørgensen hviler sig, gør Tien Chen Chou sig klar til fredagens kvartfinale, hvor han møder Viktor Axelsen, som er eneste dansker tilbage i herresingle.

Vinderen er i semifinalen og sikker på en overraskende VM-medalje.

/ritzau/

 

Dagens Gossip