Japan anholder mand for at printe pistoler

I den første sag af sin slags er en japansk mand blevet anholdt, fordi han har printet pistoler med en såkaldt 3-D printer. Printede pistoler lyder måske ikke umiddelbart som de farligste våben, men ifølge politiet kan pistolerne dræbe.

27-årige Yoshitomo Imura har fået konfiskeret fem våben, hvoraf to er i stand til at affyre dødbringende kugler.

- Det er sandt, at jeg har lavet dem (pistolerne, red.), men jeg troede ikke, at det var ulovligt, siger Yoshitomo Imura.

Politiet fandt 3-D printeren i den unge mands hjem i Kawasaki nær hovedstaden Tokyo, men betjentene fandt ikke ammunition til de printede pistoler.

Politiet blev opmærksom på den 27-årige og hans hjemmeproducerede pistoler, da han lagde en video på nettet, hvor han skød med dem.

Politiet går ud fra, at Yoshitomo Imura har downloadet skabelonerne til pistolerne fra en udenlandsk hjemmeside.

Den hurtige udvikling af 3-D printere, som for forholdsvis få penge kan konstruere komplekse fysiske objekter i plastik, er flere steder blevet en udfordring for lovgivere og myndigheder.

Våben, der er produceret på en 3-D printer, bliver ikke opdaget i det traditionelle sikkerhedsudstyr, som for eksempel findes i lufthavne. Det har fået kritikere til at frygte, at de printede våben i fremtiden vil blive brugt af terrorister.

Debatten blev skudt i gang, da en gruppe i den amerikanske sydstat Texas sidste år udgav en manual til, hvordan man printer våben på sin 3-D printer.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip