Jeb Bush: Jeg var ikke gået ind i Irak

Jeb Bush, bror til USA's tidligere præsident George W. Bush, erklærer nu, at med den viden, der findes i dag, ville han ikke være gået til angreb på Irak i 2003, sådan som hans bror gjorde det.

- Med den viden, vi har nu, var jeg ikke gået til angreb. Jeg ville ikke være gået ind Irak, siger Jeb Bush på et vælgermøde i Tempe i delstaten Arizona.

Jeb Bush er tidligere guvernør i Florida. Politiske iagttagere i USA mener, at han med stor sandsynlighed vil melde sig i kapløbet om at blive republikanernes kandidat til præsidentvalget i 2016.

Tidligere på ugen sagde Jeb Bush ellers til tv-stationen Fox News, at han ville have beordret et angreb på Irak, sådan som hans bror gjorde.

Det fik demokratiske politikere til at lange ud efter Jeb Bush og erklære, at han er som sin bror.

Da George W. Bush forlod præsidentembedet i 2009 efter to perioder, var hans popularitet tynget af Irak-krigen og den kriseramte amerikanske økonomi.

Jeb Bush har senere forklaret, at han misforstod det spørgsmål, han fik af Fox News.

George W. Bush erklærede i 2003, at han samlede en koalition og gik til angreb på Irak for at finde og destruere de masseødelæggelsesvåben, som den irakiske diktator, Saddam Hussein, havde i sine arsenaler.

Der er ikke fundet masseødelæggelsesvåben i Irak.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip