Jensens Bøfhus tager tjenernes drikkepenge

På Jensens Bøfhus er drikkepenge ikke altid til de ansatte selv. Restauranten kan nemlig finde på at inddrage pengene, hvis kassen ikke stemmer. Det fortæller tidligere ansatte til Politiken.

- Alle tjenerne har en pung, hvor kundernes betaling og eventuelle drikkepenge bliver lagt i. Hvis tjenernes punge ikke stemte ved lukketid, blev underskuddet dækket af tjenernes drikkepenge. Et underskud kunne eksempelvis skyldes, at en tjener fik skrevet en regning ud fra et andet bord, som de ikke havde betjent, fortæller Pernille Bak, der har arbejdet på Jensens Bøfhus i Læssøegade i Odense i to år.

Læs også: 112.000 bøfhus-modstandere holdt for nar: Svindler overtog protest-side på Facebook

Tidligere ansatte i samme restaurant, Line Wulf og Julie Sølvstrøm har også oplevet ikke at få drikkepenge. Julie Sølvstrøm fik ca. 50 kroner i drikkepenge pr. vagt - men i det år, hun arbejdede på restauranten fik i alt kun udbetalt 93 kroner.

Ifølge 3F må restauranter ikke inddrage de ansattes drikkepenge. Men økonomidirektør i restaurantkæden, Tim Lund Larsen, fastholder, at man følger reglerne.

Læs også: Jensen's Bøfhus om shitstorm: Det går ikke ud over salget

- Drikkepengene er personalets. Vi stjæler dem ikke fra de ansatte. Det er fællesskabet over individet, så når alle tjenernes punge er talt op, er det sådan, at alle deler det overskud eller underskud, der måtte være, siger han.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip