Jess Thorup er ubesejret i vigtige kampe før EM-åbner

Når Jess Thorup onsdag aften fører sit hold ind til åbningskampen ved U21-EM i fodbold i Tjekkiet, kan han gøre det med en vis portion selvtillid.

Danmarks landstræner, der overtog posten for to år siden, har før kampen i Prag endnu ikke tabt en kamp med point på spil med U21-landsholdet.

Danmark gik ubesejret gennem gruppe 2 i EM-kvalifikationen, hvor det blev til otte sejre og to uafgjorte kampe mod Rusland, Slovenien, Bulgarien, Estland og Andorra.

Begge uafgjorte kampe var mod Slovenien, mens Danmark trak sig sejrrigt ud af opgørene mod Rusland, der blev nummer to i gruppen.

Danmark var i øvrigt det mest scorende hold i hele kvalifikationen med 37 mål i 10 kampe.

Jess Thorup nåede op på i alt 12 kampe som ubesejret, da U21-landsholdet efterfølgende kvalificerede sig til EM via to playoff-kampe mod Island.

Den første kamp i Aalborg endte 0-0, hvorefter Danmark kom videre med 1-1 i Reykjavik via reglen om flest scorede mål på udebane.

Jess Thorup har en enkelt gang dog prøvet at tabe med U21-landsholdet. Det skete i maj sidste år, da Danmark tabte 0-2 til Schweiz i en venskabskamp i Esbjerg.

I alt har den 45-årige landstræner stået i spidsen for U21-landsholdet i 20 officielle landskampe, siden han 31. maj 2013 debuterede med et 0-0-resultat mod Irland i Fredericia foran 749 tilskuere.

Trænerens statistik lyder på 11 sejre, otte uafgjorte og et nederlag. U21-landsholdet tabte senest en kamp af betydning kamp i oktober 2012.

Dengang blev det til to syngende lussinger på 0-5 ude og 1-3 hjemme til Spaniens forsvarende europamestre i playoff-kampe om at komme med til EM i 2013.

Spanien endte senere med at forsvare EM-titlen.

Fra Danmarks trup mod spanierne er Frederik Rønnow, Jannik Vestergaard og Viktor Fischer de eneste spillere, der er med ved årets EM i Tjekkiet.

Danmark møder onsdag klokken 18 EM-værten i den første kamp i gruppe A. De øvrige modstandere i gruppen er Tyskland og Serbien. De to bedste hold går videre til semifinalerne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip