Jess Thorup: Helt naturligt at skifte Lucas Andersen ud

Der var ingen betænkeligheder hos Jess Thorup, cheftræner for U21-landsholdet i fodbold, da hans hold torsdag aften blev reduceret til ti spillere efter et kvarter af EM-testkampen mod Sverige i Lyngby.

Landstræneren hev offensivspilleren Lucas Andersen ud og satte Jens Jønsson ind i midterforsvaret til at erstatte den udviste Patrick Banggaard.

- Vi havde én chance for at gøre det, og det var at spille 4-4-1, øve vores defensive organisation og leve på omstillinger.

- Lucas kan ikke spille central midtbane, derfor var det helt naturligt for mig at tage ham ud.

- De ti andre spillere, der var på banen, er en del af EM-truppen, så det var dem, der skulle have lov til at øve sig lidt, siger landstræneren.

Netop Lucas Andersen har ellers været på noget af en rutsjebanetur i den seneste tid.

Først blev han vraget til EM-truppen, dernæst kom han med på A-landsholdet i kampen mod Montenegro mandag, og torsdag før kampen mod Sverige åbnede Jess Thorup op for at tage ham med til EM i Tjekkiet som gardering, fordi angriberen Emil Berggreen har døjet med en skade.

Frustrationerne hos Lucas Andersen var tydelige efter den tidlige udskiftning, og Ajax-spilleren efterlyste efter 2-2-kampen mod Sverige en snarlig afklaring om sin EM-situation.

Lige omkring tidspunktet for udskiftningen af Lucas Andersen blev fløjspilleren Uffe Bech skadet og måtte lade sig skifte ud.

I stedet kom OB-spilleren Mikkel Desler, der heller ikke er med i EM-truppen, på banen, og det var der en særlig årsag til.

- Det var en klar aftale på taktikmødet, at Desler skulle spille i stedet for Uffe. Det blev så fremskyndet lidt, men sådan er det, og det har jeg ingen problemer med. Mikkel Desler spillede fantastisk, siger Jess Thorup.

Det er endnu ikke helt klarlagt, om Uffe Bech bliver klar til EM. De første prognoser var optimistiske og meldte om et slag på læggen.

Danmark møder på onsdag Tjekkiet i Prag i den første kamp ved EM. Danmarks øvrige modstandere i gruppe A er Tyskland og Serbien.

/ritzau/

.

Dagens Gossip