Jess Thorup: Tyskland er storfavorit i EM-gruppen

U21-landsholdets træner, Jess Thorup, står med en blandet fornemmelse, efter at han torsdag overværede lodtrækningen til næste års EM-slutrunde i Tjekkiet.

Lodtrækningen i Prag magede det således, at Danmark havnede i gruppe A sammen med Tjekkiet, Tyskland og Serbien. De to bedste hold går videre til semifinalerne.

- Jeg sagde før lodtrækningen, at tyskerne formentlig har det stærkeste af alle otte hold ved EM. De har selv udtalt, at deres hold formentlig er stærkere end det fra 2009 (hvor Tyskland vandt U21-EM), siger Jess Thorup.

- Tyskland er storfavorit i gruppen, og de smiler formentlig over lodtrækningen. Jeg tror, at de andre tre hold kommer til at kæmpe om andenpladsen.

- Det er altid svært at møde en værtsnation. Og hvad angår Serbien, så siger det sig selv, at de er en stærk modstander, fordi de slog Spanien ud, siger landstræneren.

Serbien eliminerede overraskende Spanien med samlet 2-1 i playoff-kampe om en EM-billet. Spanien har vundet U21-EM de seneste to gange.

Blandt andet derfor vil det serbiske hold nok indtage en lille favoritværdighed til andenpladsen, vurderer Jess Thorup.

- Jeg tror, at folk vil nævne Serbien som favoritter til andenpladsen på grund af deres tidligere ungdomsarbejde, og fordi de slog Spanien ud.

- Men man må aldrig glemme værtsnationen. Og vi kommer ikke til Tjekkiet for at være med, vi kommer for at nå semifinalen, siger han.

Jess Thorup har ikke det store kendskab til det tjekkiske hold, blandt andet fordi tjekkerne som værtsnation er født EM-deltager og derfor ikke har spillet kvalifikationskampe.

Han får dog lejlighed til at studere EM-værternes hold særdeles indgående allerede om otte dage, hvor Danmarks U21-landshold møder netop Tjekkiet i en venskabskamp i Prag.

- Nu har vi planlagt en venskabskamp mod dem, og det giver mig formentlig en idé om deres spillestil. De har næppe alle spillere til rådighed, men jeg er okay positiv over, at vi skal møde dem og se, hvad de kan, siger Jess Thorup.

EM i Tjekkiet bliver spillet fra den 17. til 30. juni næste år.

De fire bedste hold ved EM kvalificerer sig desuden til OL i Rio om to år.

England, der er med i gruppe B sammen med Italien, Portugal og Sverige, kan dog ikke kvalificere sig til OL.

Ved OL stiller England nemlig op som Storbritannien sammen med Nordirland, Skotland og Wales.

Så hvis England kommer i semifinalen, skal de to gruppetreere spille playoff-kamp om den fjerde OL-billet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip