Jihad blev chikaneret på grund af sit navn

Michael Lauritsen

11 år siden

|

20/03/2013

Dagens topnyheder

Han er 20 år, født i Danmark, læser samfundsfag på universitet, er aktiv i hjemmeværnet, frivillig hos Red Barnet og betaler med glæde sin skat.

MEN han hedder Jihad, og det kan bringe sindene i kog herhjemme, skriver dr.dk.

- Når jeg præsenterer mig for nye mennesker, opstår der ofte en lille pause, hvor de kigger lidt underligt på mig. Så skal jeg lige forklare, at man godt kan hedde Jihad, sagde hovedpersonen selv, da han tirsdag var gæst i Aftenshowet.

Folk tror, at Jihad betyder "Hellig krig", men det er ikke rigtigt. Ifølge Jihad er der mange fortolkninger, men grundlæggende betyder det "at stræbe efter det, man elsker."

Jihad elsker at debattere, men i fredags løb en debat på Facebook om integration helt af sporet. Han blev angrebet på skrift i meget hårde vendinger.

- Jeg prøver at holde en sober tone uden at blive personlig, hvis jeg deltager i en debat. Jeg har ikke lyst til at svine folk til, så jeg kan næsten kun grine af det, når folk skriver så grimt om mig, sagde Jihad i Aftenshowet.

Tråden med debatten er delt næsten 2000 gange på facebook, og Jihad har fået over 1000 nye venner siden i fredags, så det virker til, at der er stor opbakning til hans måde, at håndtere situationen på. 

Se et uddrag af tråden her: