Jihadister offentliggør video med påstået henrettelse

En jihadistgruppe i Egypten har tirsdag offentliggjort en video, som ifølge gruppen viser henrettelser af to "stikkere" på Sinai-halvøen.

Ansar Beit al-Maqdis, som er allieret med gruppen Islamisk Stat, har tidligere offentliggjort videoer af henrettelser.

Den nye video, som blev publiceret på internettjenesten YouTube, viser såkaldte indrømmelser fra fire mænd, der bekræfter, at de har været stikkere.

Derpå vises en person, som skyder to mænd i hovedet. Begge mænd er lagt i håndjern, og den ene har ligeledes bind for øjnene.

Det fremgår imidlertid ikke klart, om de to mænd, der henrettes i videoen, også var blandt de fire mænd, der blev vist i klippet umiddelbart forinden.

Videoen viser også andre scener med de militante islamister, som hævder at have dræbt 12 personer for samarbejde med den israelske efterretningstjeneste Mossad siden august sidste år.

Sikkerhedssituationen på Sinai er alvorlig og forværret, siden ekspræsident Mohamed Mursi blev væltet 3. juli i fjor.

Ansar Beit al-Maqdis, som er den mest aktive militante bevægelse i Egypten, svor i starten af november troskab til den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat.

Den egyptiske jihadistgruppe har tidligere meddelt, at den søgte inspiration hos IS, der har taget kontrollen over store områder i både Irak og Syrien, og som i øjeblikket bekæmpes af en international koalition bestående af blandt andet Danmark.

Danmark deltager kun i luftangreb mod Islamisk Stat i Irak.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip