Jo, kvinder går i ’dvale’, hvis de ikke får sex

Kvinder kan gå i væsentlig længere tid uden sex end mænd, det skyldes at vi har mere østrogen end testosteron i kroppen, som mænd som bekendt er fyldt med. Men hvis vi har meget lidt sex, så kan kroppen glemme at den er glad for sex.

10 grunde til manglende sex i ægteskabet 

• Kvinder kan næsten gå i ’dvale’. Hvis vi ikke minder kroppen om, at vi er vilde med sex, og husker hvordan det er, kan vi glemme at sex eksisterer, siger sexolog og gestaltterapeut Bianca Schmidt til KK.no.

Øger lykkefølelsen og reducerer stress
Bianca Schmidt mener, at der er alle mulige gode grunde til at undgå ’dvalen’, for hvis man ikke har sex kan det have en række negative konsekvenser.

• Vi kan selvfølgelig godt leve uden sex, men vi har rigtig, rigtig godt af at dyrke sex.  Sex har en masse gode egenskaber og gør en masse godt for krop og sjæl. Det er vigtigt, at du har god sex, og ikke bare har ’pligtsex’. Sex hjælper med at styrke immunforsvaret, øge lykkefølelsen og reducere stress, siger Bianca Shcmidt.

Sex får kroppen til at producere mere af ’kærlighedshormonet’ oxytocin. Oxytocin reducerer mængden af kortisol, stresshormonet, som du kan have i kroppen. Oxytocin frigøres på flere måder blandt andet gennem orgasme og hudkontakt.

Er sex nødvendig for et godt forhold?

Men der er flere gode grunde til at have sex.

• Hvis du ikke er fysisk tæt på et andet menneske, kan det føre til isolation, ensomhed og tomhed. Jeg har hørt mange kvinder fortælle, at det de savner mest ved at have en kæreste, er at blive rørt ved. De små berøringer, som én at holde i hånden eller stryge dem over håret, siger Schmidt.

Der er dog som sådan ikke noget farligt ved ikke at have sex i længere tid, men fraværet er en pris som mange først opdager, når de får en kæreste. 

Cecilie Wenstrup, NewsDesk, Aller Media

 

Dagens Gossip