Joachim B. Olsen: Sæt flere ledige under administration

02/03/2015 08:50

Jesper Larsen

Nyheder

Mest læste i dag

Folketingsmedlemmet for Liberal Alliance, Joachim B. Olsen, mener at danske arbejdsløse får alt for mange penge udbetalt af det offentlige. I et interview med avisen.dk peger han på, at især enkeltydelser udbetalt af det offentlig gør, at det ikke kan betale sig at arbejde.

- Overordnet set er enkeltydelserne med til at skjule, hvor høje ydelserne samlet set er i Danmark. Bredt set ligger de som de højeste i OECD. Oveni kontanthjælpen kommer muligheder for tilskud, som gør, at det i endnu mindre grad kan betale sig at arbejde, siger Joachim B. Olsen til avisen.dk.

Liberal Alliances arbejdsmarkedsordfører ser hellere, at man sænker kontanthjælpen eller sætter kontanthjælpsmodtagere under administration.

- Jeg så hellere, at man havde en lavere kontanthjælp og så ydede støtte til enkelte ting, når der var behov, siger Joachim B. Olsen, og nævner administration af økonomien hos kontanhjælpsmodtagere med psykiske og sociale problemer, som en måde kommunerne kan udbetale færre ydelser.

- Det løser ikke problemerne at udbetale flere penge, for de vil ikke gå til det, de skal. Kommunerne skal være bedre til at tage ansvar og styre økonomien for folk, der ikke kan overskue det. Der er nogle som mener, at det er formynderisk. Jeg mener, det er den bedste måde at hjælpe folk med sociale vanskeligheder, siger han til avisen.dk.