Joan Ørting: Kvinden skal ikke opdrage på sin mand

Skrevet af Aller Media

|

12/10/2013

Dagens topnyheder

Savner du en kæreste? Godt. Stop med det. For det vil ikke føre dig til kærligheden ifølge sexolog Joan Ørting.

- Kvinder skal ikke jagte. De skal ikke løbe efter kærligheden men indse, at vi kvinder ER kærlighed. En mand ved ikke noget bedre end en kvinde, der er åben og sender stråler ud som en kærlighedsgudinde, siger Joan Ørting.

Du vælger selv den rolle, du spiller i et parforhold. Læs hvordan på IN.dk

Hun har nu sagt ja til at guide landets søgende singler i jagten på kærligheden igennem det nye datingsite eventogdate.dk.  Her vil Joan Ørting blogge og svare på læserbreve fra sitets singler.

Selvtillid er vigtig

Et af sexologens budskaber til kvinderne er blandt andet, at det ikke er meningen, at en mand skal komme og opfylde en kærlighedssøgende kvindes behov.

Kvinden skal nemlig sørge for allerede at udstråle den kærlighed, hun rummer, og så vil han automatisk opsøge hende.

- Vi kvinder skal lære at elske os selv og få mere selvværd, for ellers har vi svært ved at tage imod komplimenter fra manden, siger Joan Ørting.

Stop med opdragelsen

En af de store udfordringer for kærligheden er desuden, at kvinder ofte søger at opdrage på den mand, de vælger som partner.

For de fleste kvinder er et rent hjem en prioritet, og hun bebrejder ofte manden for ikke at leve op til denne standard, men det er en helt forkert indstilling.

- Mænd kan ikke holde det ud, og derfor opgiver de kvinderne. Så længe vi opdrager på ham, er der heller ikke tale om ubetinget kærlighed, siger Joan Ørting.

Læs hvor mange gange kvinder skifter frisure på IN.dk

Hvis mænd og kvinder blot lærte at kommunikere ordentligt ville det moderne parforhold blive en meget nemmere størrelse ifølge sexologen.

Af Juliane Olsen, IN.dk/NewDesk, , Aller Media