Joaquim Rodriquez: 400 meter er perfekt for mig

Den spanske bjergrytter Joaquim Rodriquez angreb med 400 meter tilbage af stigningen Mur de Huy, som afsluttede 3. etape af Tour de France mandag.

Og spanieren holdt hele vejen til mål med Chris Froom lige bag sig. Mur de Huy passer Rodriquez godt, og han turde ikke vente med at sætte angrebet ind til lidt senere.

- Jeg angreb med 400 meter igen. Det er den perfekte distance for mig. Jeg er eksplosiv, og stigningen passer mig godt. Sidste gang ventede jeg med at angribe til lidt tættere på mål, men så blev jeg låst inde bag andre, siger Joaquim Rodriquez i en pressemeddelelse.

- Jeg turde ikke løbe den risiko igen, så jeg gav den fuld gas, og det var perfekt. Jeg er også virkelig glad over holdets arbejde.

- Jeg følte mig godt kørende i løbet af dagen, selv om jeg begyndte etapen med nogen frygt på grund af mit styrt i går, som gav smerter i knæet, siger Rodriquez.

3. etape blev ramt af et massestyrt, før rytterne ramte de første stigninger. Det betød, at etapen var neutraliseret i en halv time, inden der blev kørt cykelløb igen.

Det betød også, at seks ryttere i alt måtte forlade løbet på grund af styrtet. Det var William Bonnet (FDJ), Simon Gerrans (Orica-Greenedge), Tom Dumoulin (Giant Alpecin), Dmitriy Kozontchuk (Katusha), Daryl Impey (Orica-Greenedge) samt Fabian Cancellara (Trek).

- Det er trist, at vi mistede Kozontchuk. Jeg så ikke styrtet, da jeg befandt mig foran i feltet, hvor tempoet var skruet op hen imod Mur de Huy. Faktisk bad jeg Giampaolo Caruso om at sætte tempoet lidt ned, og på Mur gik det virkelig godt, siger Rodriquez.

/ritzau/

 

Dagens Gossip