Jødiske forældre til statsministeren: Vi vil have øget sikkerhed på Carolineskolen

150 forældre til børn på Carolineskolen, den jødiske skole i København, henvender sig nu direkte til statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

De vil have et løfte om permanent, skærpet sikkerhed på skolen efter forrige weekends terrorangreb i København, skriver TV2 Nyhederne.

Forældrene giver udtryk for, at de ikke tør lade deres børn blive på skolen, hvis ikke den øgede sikkerhed efter terrorangrebet opretholdes.

- Jeg har arbejdet i 23 år i børnehaven på Carolineskolen. Det har ikke været nødvendigt (med sikkerhed, red.) før. Men nu er det.

- Forældre er utrygge. De vil godt have, at deres børn kommer til et trygt sted, siger Karen Melchior, der er pædagog på Carolineskolen, til TV2 Nyhederne.

Nogle forældre har allerede meldt deres børn ud af skolen efter skyderierne forrige weekend, der kostede den 37-årige vagt Dan Uzan livet foran synagogen i Krystalgade.

- Den dag, politiet går tilbage til de normale sikkerhedsvilkår, der var tidligere, hvor de ikke var til stede, tror jeg, der er en del forældre, der tager deres børn ud af Carolineskolen, siger Ronen Leon, der har børn på skolen, til TV2 Nyhederne.

Politikere fra begge sider af Folketinget forstår forældrenes bekymring.

Carolineskolen har siden terrorangrebet været bevogtet af adskillige bevæbnede betjente.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt havde tirsdag aften endnu ikke modtaget brevet fra forældrene på Carolineskolen.

Hun ønskede tirsdag aften ikke at udtale sig om sikkerheden på skolen af respekt for aftenens mindearrangement for den afdøde Dan Uzan.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip