Johanne Schmidt: Det er svært at forstå Corydon

Enhedslisten vil presse på for at få regeringen og finansminister Bjarne Corydon (S) til at give sig og indføre kædeansvar i kampen mod social dumping.

Det siger EL's politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, lørdag formiddag på vej ind til endnu en runde i forhandlingerne i Finansministeriet om en ny finanslov.

- Jeg kan godt forstå, at der er folk i fagbevægelsen og Socialdemokraternes bagland, som slet ikke kan forstå, hvad der foregår lige nu.

- Det faktum, at der er danske arbejdsgivere, der udnytter udenlandsk arbejdskraft til at presse danske løn- og arbejdsmarkedsforhold, er simpelthen ødelæggende for det danske arbejdsmarked, og det skal vi da have sat en stopper for, siger hun.

Bjarne Corydon afviste tidligere på ugen at indføre kædeansvar, så hovedentreprenører hæfter for, at underentreprenører lønner deres ansatte efter danske løn- og arbejdsvilkår.

Corydon henviste blandt andet til "hensynet til vores økonomi og konkurrenceevne", og det kommer bag på Johanne Schmidt-Nielsen .

- Det, han siger, er jo faktisk, at social dumping og pres på danske løn- og arbejdsvilkår er udmærket for dansk konkurrenceevne. Jeg synes, det er svært at forstå, siger hun.

Enhedslistens krav om kædeansvar støttes af blandt andre LO's formand, Harald Børsting, 3F's formand, Per Christensen, samt flere socialdemokratiske folketingsmedlemmer.

Selvom Corydon har forsøgt at skubbe spørgsmålet om kædeansvar over til beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), så insisterer Enhedslisten på at bringe det op ved de centrale forhandlinger i Finansministeriet.

Der er dog ikke umiddelbart noget, der tyder på et gennembrud i finanslovforhandlingerne.

- Jeg vil gerne lave en finanslovaftale færdig i dag, hvis det er en god finanslov. Det er ikke, fordi jeg synes, det er særlig fornøjeligt at sidde og bruge al min tid derinde.

- Men det, der afgør, hvornår vi kan lave en finanslovaftale, er det politiske indhold. Og jeg synes fortsat, den her regering opfører sig, som om den er en flertalsregering, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip