John Terry redder Chelsea i overtiden

På et mål to minutter inde i overtiden sikrede Chelsea-kaptajn John Terry sit hold en heldig 1-0-sejr over Everton hjemme på Stamford Bridge.

Dermed konsoliderede Chelsea sin førsteplads i Premier League og lagde samtidig pres på de øvrige tophold, der skal i kamp i løbet af weekenden.

Alt tegnede ellers til 0-0 i et sløjt og chancefattigt opgør.

Ingen af holdene fik rent offensivt lagt håndbremsen ned i første halvleg. Det blev til enkelte tilfældige chancer til begge mandskaber, uden at målmændene Tim Howard og Petr Cech for alvor skulle præstere.

Chelseas angrebstrumfer blev effektivt holdt nede af en Everton-midtbane, der arbejdede stenhårdt for hvert eneste græsstrå. Hjemmeholdet blev ledsaget med buhråb, da spillerne trissede ned i omklædningsrummet efter 45 skuffende minutter.

Chelsea-manager Jose Mourinho reagerede ved at flå en svagt spillende Oscar ud og sætte Ramires på banen, og det tilførte umiddelbart noget tænding og tempo til opgøret.

Efter en times spil kom Chelsea for alvor tæt på at bringe sig foran. Everton-målmand Tim Howard måtte i to omgange hive klasseredninger frem for at forhindre Eden Hazard og Branislav Ivanovic i at score.

Og bedst som det lignede, at værterne vil sætte det afgørende pres ind, tabte kampen igen pusten, og de resterende 30 minutter blev en chanceforladt affære.

Men dybt inde i overtiden kastede John Terry sig modigt ind i et Frank Lampard-indlæg og sikrede værterne de tre point. En kæmpe forløsning for holdet og fansene.

Everton, der stadig aldrig har vundet på Stamford Bridge, kan med nederlaget se drømmen om en top fire-placering glide længere og længere væk. Klubben har nu otte point op til rivalerne Liverpool, der indtager fjerdepladsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip