Jokeren: Farmand-ballade er skrevet i savn

Skrevet af admin

22/10/2014

Mest læste i dag

Dine, mine og vores børn er efterhånden en meget almindelig familiekonstellation.

Også for rapperen Jokeren, der tilbage i 2009 brød med moren til sin datter.

Den rappende fyr fra Hillerød er derfor i dag kun far på deltid for sit nu seksårige barn. Og det giver sug i maven og savn, når hun ikke er der i hans hverdag.

Netop det savn har inspireret Jokeren til at skrive sangen "Kun os to", hvis video netop er blevet offentliggjort.

- Ens børn er de vigtigste i ens liv. Det er en helt uforbeholden kærlighed, man har. Det er derfor klart, at man savner sit barn, når man ikke er sammen med det, siger Jokeren, der gerne har sin datter et par dage hver uge.

Men når det er allerhårdest holder den 41-årige musiker, med det borgerlige navn Jesper Dahl, sig oppe ved at tænke på alle de sjove og skøre ting hans datter siger og gør. For godt nok er sangen skrevet ud fra et savn, men den handler om de gode ting ved det at være far.

- Børn er nogle dejlige små kloner af deres forældre. De siger og gør nogle ting, som er sjove og inspirerende, og får en til at tænke, at det hele skal nok gå, fortæller rapperen.

Singlen fra hans kommende album "Dansker" er dog ingen kritik af samfundet og de mange delte familier, hvor faren ofte trækker det korteste strå, når børnene skal fordeles.

- Der er noget ironisk over, at mange af os fædre er far for nogle andres børn, mens nogle andre er far for vores børn. Men sangen er en konstatering af, hvordan tingene er og ikke en kritik, siger Jokeren og fortsætter:

- Da jeg var barn, var det at være skilsmissebarn meget unormalt, og man syntes, det var synd for børnene. Men det er faktisk normalt nu, siger Jokeren.

I rapperens omgangskreds er det da heller ikke kun ham selv, der er forælder på deltid.

- I hele min bekendtskabskreds tror jeg kun, at der er to par, der stadig er sammen, efter de har fået børn. At savne sine børn, tror jeg derfor, er noget, de fleste i min generation kender til, siger Jokeren.

Selvom det kan være hårdt, prøver hiphopstjernen dog at få det bedste ud af situationen.

- Man skal lære at lave kong fu på livet og fokusere på de gode ting. For den anderledes familiestruktur er også positiv, da man får mere tid til at være sammen med sine venner, til at gå i byen og få kulturelle oplevelser, siger han.

Se den nye musikvideo til "Kun os to" her:

https://www.youtube.com/watch?v=wjjchdtdj1Y

Hele Jokerens album "Dansker" udkommer den 17. november.

Newspaq