Jon Dahls klub rykker ned i Holland

03/05/2014

Indtil to minutter før tid havde den hollandske klub Roda sit på det tørre i sidste spillerunde i Holland.

Roda førte 1-0 efter scoring af Davy De Beule allerede efter et kvarter i kampen mod den danske landsholdsmålmand Stephan Andersen og Go Ahead Eagles.

Og da Ajax Amsterdam samtidig styrede mod sejr mod NEC Nijmegen hjemme på Amsterdam Arena, ville Roda undgå direkte nedrykning, men i stedet gå i playoff mod hold fra den næstbedste hollandske fodboldrække.

Desværre for Jon Dahl og Roda udlignede Nijmegen til 2-2 i kampens 88. minut og sikrede holdet det ene point, som holdt Roda på sidstepladsen, selv om Roda vandt udekampen mod Go Ahead Eagles med 1-0.

Den tidligere danske landsholdsspiller overtog trænersædet i Roda ved årsskiftet, og klubbens ledelse har for nylig gjort det klart, at nedrykningen ikke ville være Jon Dahls skyld, så han er også klubbens cheftræner i næste sæson.

Den uafgjorte kamp mellem Ajax og Nijmegen havde i øvrigt fem danskere på banen samtidig. Nicolai Boilesen og Christian Poulsen spillede hele kampen for Ajax, mens Lucas Andersen blev skiftet ind midt i anden halvleg.

Den tidligere Esbjergspiller Søren Rieks spillede hele kampen for Nijmegen, mens den tidligere AaB-spiller Lasse Nielsen blev skiftet ud fem minutter før tid - kort før Nijmegens udligning.

Ajax havde forlængst sikret sig mesterskabet, Feyenoord tog andenpladsen, mens Andreas Bjelland og Twente vandt bronze.

Nijmegen og Waalwijk skal spille playoff med klubber fra den næstbedste række for at sikre sig pladsen i den bedste fodboldrække i næste sæson.