Jonas Dals tid i Hobro rinder mod enden

Der er stor usikkerhed omkring Hobro-træner Jonas Dal, som i optakten til denne sæson var tæt på et skifte til FC Midtjylland, og som nu har skrevet kontrakt med Esbjerg gældende fra næste sommer.

Sent mandag aften erfarede TV3 Sport, at 39-årige Jonas Dal er sendt på ferie og dermed ikke længere skal varetage træning og kampe i Hobro, men at han er frataget træneransvaret.

Dette er ikke bekræftet endnu. Mens vi venter på mere information, så er her et tilbageblik på Jonas Dals meritter i Hobro.

* Jonas Dal har som cheftræner skabt store resultater i den lille fodboldklub Hobro, som i første sæson tog Superligaen med storm, men som i denne sæson har haltet efter de øvrige hold.

* Trænerkarrieren begyndte i FCM i 2002, hvor han var ansat i diverse trænerroller i og omkring klubben frem til 2012.

* Siden 2013 har han været cheftræner i Hobro (i første sæson udlejet fra FCM), og han har kontrakt frem til sommeren 2016.

* Jonas Dal førte allerede i 2013/2014-sæsonen Hobro op i Superligaen via en overraskende andenplads i 1. division.

* Hobro overraskede endnu mere ved at overleve første sæson i Superligaen trods klubbens status som semiprofessionel.

* Hobro blev sidste sæson nummer syv i Superligaen efter flotte sejre over FC København, OB og Brøndby. Sidstnævnte blev slået i alle tre indbyrdes kampe.

* Fra sommeren 2016 skal Jonas Dal være ny cheftræner i Esbjerg på en kontrakt gældende til 31. december 2017.

* Både Jonas Dal og Esbjerg har ønsket, at samarbejdet skal træde i kraft ved årsskiftet, men det har Hobro ikke accepteret. Det forventes at kræve en pengesum til Hobro.

* Hobro tabte søndag 1-3 ude til FC København og ligger sidst i Superligaen med blot fem point for 12 kampe. Hobro har seks point op til Viborg og Esbjerg over nedrykningsstregen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip