Juncker bekræfter: Vestager bliver konkurrencekommissær

Margrethe Vestager er på vej mod en magtfuld post i den kommende EU-kommission som kommissær for konkurrence, bekræfter den kommende formand for kommissionen, Jean-Claude Juncker.

Den tidligere danske indenrigs- og økonomiminister kommer dermed - hvis kommissionen ellers godkendes af EU-Parlamentet - til at overtage posten efter spanieren Joaquin Almunia, der har været konkurrencekommissær siden 2009.

Da Almunia blev valgt til posten, var han til høring i EU-Parlamentets økonomiudvalg, og det vil onsdag aften blive afgjort, hvilke udvalg der skal afhøre de enkelte kandidater, og hvornår det skal være.

Det forventes, at høringerne finder sted 29. september til 3. oktober.

Da det endnu ikke vides, hvilket udvalg som skal afhøre Vestager, er det også endnu uklart, hvilke danske europaparlamentarikere der eventuelt får mulighed for at stille spørgsmål.

Der sidder tre danske suppleanter i økonomiudvalget: Rina Ronja Kari (Folkebevægelsen mod EU), Morten Messerschmidt (DF) og Jeppe Kofod (S).

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip