Junior kan være ishockeylandsholdets hemmelige VM-våben

Han er kun 18 år og dermed stadig juniorspiller, men Nikolaj Ehlers kan blive ishockeylandsholdets hemmelige våben ved A-VM i Tjekkiet senere på foråret.

Landstræner Janne Karlsson var så imponeret over det, han så, da U20-landsholdet mellem jul og nytår var til VM i Canada, og han vil meget gerne have Ehlers med i træningslejren i ugerne op til VM.

- Det ville være meget interessant at få ham hjem. Hvis han er god nok, betyder alderen intet. "Foppa" (Peter Forsberg, red.) spillede i den svenske eliteserie, da han var 16. Real Madrid har også lige fået en 16-årig spiller i truppen, siger Janne Karlsson.

Nikolaj Ehlers er noteret for 69 point (27 mål og 42 assist) i blot 34 kampe for sit canadiske juniorligahold, Halifax Mooseheads, og en eventuel indkaldelse til VM-lejren afhænger også af, om klubben til den tid er slået ud af playoff-kampene.

I modsætning til seniorspillerne i NHL vil landstræneren ikke udtage Ehlers til VM, hvis han ikke har været med i træningslejren først.

- Han skal være med i lejren og spille kampe inden VM, hvis han skal i betragtning. Man må ikke glemme, at forskellen på junior- og seniorishockey er stor.

- Men ligesom flere af de andre drenge fra U20-landsholdet vil han komme til at spille A-landskampe. Det er der slet ingen tvivl om. Spørgsmålet er kun hvornår, siger Janne Karlsson.

Med sine 180 centimeter og 80 kilo hører Nikolaj Ehlers langt fra til blandt de største spillere i en sport, hvor fysisk styrke kan være af afgørende betydning.

Men det betyder slet ikke, at den lynhurtige wing ikke kan klare sig blandt "de voksne".

- Fart dræber i nutidens ishockey. Og fart har han helt afgjort, konstaterer Janne Karlsson.

A-VM i Tjekkiet begynder for Danmarks vedkommende 2. maj, men allerede 23. marts samler landstræneren de første spillere i træningslejren.

De resterende kommer derefter dryssende, efterhånden som deres klubber bliver slået ud af slutspillet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip